Met welke klachten kunt u terecht bij de (register) podoloog?

De (register) podoloog helpen u bij klachten die met uw voeten hebben te maken. Dit kan pijn in de voet zijn, maar ook een houdingsklacht in uw knie, heup, nek of rug of een klacht bij het bewegen. Bij diabetes en reuma kan de (register) podoloog u preventieve voetzorg bieden.

De (register) podoloog zal allereerst nagaan wat de oorzaak van uw klacht is. Daarvoor wordt uw voet onderzocht en wordt naar de stand van uw voet gekeken. Zij beoordelen daarnaast wat er gebeurt als u staat of loopt en kijkt daarbij naar uw houding en naar de belasting van uw spieren en gewrichten. Daar kan immers ook de oorzaak van bijvoorbeeld uw hoofdpijn of rugklachten zitten.

Welke behandeling is geschikt voor uw voetklacht?

Een (register) podoloog heeft veel verschillende behandelmogelijkheden. Welke behandeling de juiste is, hangt van uw klacht af. Bij sommige klachten bent u al met een goed schoenadvies geholpen. Bij andere klachten is er meer nodig. De (register) podoloog kan u bijvoorbeeld therapie- of steunzolen adviseren. Nog andere mogelijkheden zijn sportzolen, siliconen orthesen (hulpmiddelen die lichaamsdelen ondersteunen) en siliconen prothesen (hulpmiddelen die lichaamsdelen vervangen), vilttechnieken (om drukbelasting te corrigeren), tapingtechnieken, schoenaanpassingen, voet- en enkelbraces, nachtspalken en therapiesokken.

Soms is het verstandig om in de behandeling met anderen samen te werken, bijvoorbeeld een fysiotherapeut.

Wordt uw behandeling vergoed?

Podologie wordt vergoed vanuit aanvullende pakketten. U kunt bij uw eigen zorgverzekering controleren of u recht heeft op vergoeding. Indien dit zo is declareren wij, in de meeste gevallen, elektronisch voor u. In dat geval betaald u alleen een eventuele eigen bijdrage. Wij kunnen u vooraf informeren over de te verwachten kosten.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Rosa

    “Ik ben heel tevreden over mijn steunzolen en ook over de behandeling en zou Podozorg Yerseke bij anderen aanraden.”

  • format_quote

    Ervaring van Jacqueline

    “De podotherapeuten van Podozorg zijn bijzonder prettige zorgverleners. Ik voel me gezien en gehoord.”

  • format_quote

    Ervaring van Gerda

    “De podoloog staat altijd voor ons klaar met tips en info en loopt graag een stapje harder voor zijn cliënten.”

  • format_quote

    Ervaring van Clasina

    “Podozorg Nieuwpoort reageerde snel op mijn mail en we konden ook vlug terecht voor een afspraak. De nieuwe zooltjes lopen fijn en we zijn dan ook heel tevreden.”

  • format_quote

    Ervaring van Stella

    “Graag wil ik u bedanken voor de toegestuurde nieuwe steunzolen, ze passen uitstekend. De zolen werden daarnaast erg snel verstuurd, al binnen drie dagen!”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Hielspoor

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Pijnlijke achillespees

  • Kromme stand van de teen

  • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

  • 03 oktober 2024

    Het (afdek)materiaal van uw steunzolen

    Het juiste (afdek)materiaal voor uw steunzolen is essentieel voor uw voetklachten en verlengt de levensduur van de zolen.

    Door Angelique Bekkema

  • 13 augustus 2024

    Shockwave therapie bij hielklachten

    Shockwave therapie voor hielklachten: uitleg over de behandeling, verschillende methoden, en de voordelen van combinatie met therapiezolen.

    Door Bianca Moll

  • 18 juli 2024

    Therapietrouw en podologie

    Het belang van therapietrouw bij podologie: hoe naleving van adviezen en behandelingen essentieel is voor het voorkomen van complicaties en kosten.

    Door Harrie Moerings

  • 20 juni 2024

    Valpreventie bij ouderen

    Leer hoe podologen en podotherapeuten bijdragen aan het voorkomen van valincidenten en ontvang tips voor veilig schoeisel en een veilige thuisomgeving.

    Door Ka Ho Liu

  • 30 mei 2024

    Hypermobiliteit en fibromyalgie

    Zorg en zelfzorg bij hypermobiliteit en fibromyalgie, met aandacht voor symptomen en de rol van de podotherapeut / (register) podoloog in de behandeling.

    Door Roy Gieling

  • 06 mei 2024

    Het sinus tarsi syndroom

    Leer alles over het sinus tarsi syndroom: oorzaken, symptomen, en behandelopties voor deze pijn aan de buitenzijde van de enkel.

    Door Erica Last