Behandelmogelijkheden bij Podozorg Zaltbommel

Met welke klachten kunt u terecht bij de (register) podoloog en podotherapeut?

De podoloog en podotherapeut helpen u bij klachten die met uw voeten hebben te maken. Dit kan pijn in de voet zijn, maar ook een houdingsklacht in uw knie, heup, nek of rug of een klacht bij het bewegen. Bij diabetes en reuma kunnen de podoloog en podotherapeut u preventieve voetzorg bieden.

De podoloog en podotherapeut zullen allereerst nagaan wat de oorzaak van uw klacht is. Daarvoor wordt uw voet onderzocht en wordt naar de stand van uw voet gekeken. Zij beoordelen daarnaast wat er gebeurt als u staat of loopt en kijkt daarbij naar uw houding en naar de belasting van uw spieren en gewrichten. Daar kan immers ook de oorzaak van bijvoorbeeld uw hoofdpijn of rugklachten zitten.

Welke behandeling is geschikt voor uw voetklacht?

Een podoloog en podotherapeut hebben veel verschillende behandelmogelijkheden. Welke behandeling de juiste is, hangt van uw klacht af. Bij sommige klachten bent u al met een goed schoenadvies geholpen. Bij andere klachten is er meer nodig. De podoloog en podotherapeut kunnen u bijvoorbeeld therapie- of steunzolen adviseren. Nog andere mogelijkheden zijn sportzolen, siliconen orthesen (hulpmiddelen die lichaamsdelen ondersteunen) en siliconen prothesen (hulpmiddelen die lichaamsdelen vervangen), vilttechnieken (om drukbelasting te corrigeren), tapingtechnieken, schoenaanpassingen, voet- en enkelbraces, nachtspalken en therapiesokken.

Soms is het verstandig om in de behandeling met anderen samen te werken, bijvoorbeeld een fysiotherapeut.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.