Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Johan

“De podoloog van Podozorg luistert heel goed, vertelt over alles we ze doet, legt uit wat en waarom.”

Lastige pijnplekjes

Moeilijke voeten? Natuurlijk zien we die dagelijks. Maar soms zijn moeilijke voeten ook lastige voeten voor ons. Eelt kan soms zo hardnekkig zijn. Hielkloven kunnen veel ongemak geven. En wat te doen om klachten te verlichten bij kromme tenen of die bult bij de scheve grote teen? Een voetbehandeling, steunzolen en goed schoenadvies geven niet altijd voldoende verlichting. En u wilt natuurlijk wel af en toe gewoon lekker kunnen lopen of een mooi schoentje aan. Speciale sokken kunnen dan een oplossing bieden!

Sokken met een gellaag beschermende huid

Bij Podozorg zijn wij altijd op zoek naar nieuwe oplossingen. Soms omdat er nog geen goede oplossing voor een klacht gevonden is en soms omdat het gewoonweg altijd beter kan. Wij willen de zorg voor onze klant continu verbeteren. Al bijna een jaar werken we met grote tevredenheid met therapeutische sokken. En belangrijker nog, ook naar grote tevredenheid van de klant. Een enthousiaste klant vertelt haar verhaal.

Berna de Man is zeer tevreden over het gebruik van therapeutische sokken. Ze is een actieve dame en houdt echt van buiten zijn. Ze wandelt veel rondom haar woonplaats Eerbeek op de Veluwe. Daar woont ze samen met haar echtgenoot Bob heerlijk buitenaf in de vrije natuur. Maar liefst drie keer per dag wandelt ze met haar twee Boomer-hondjes. Daarnaast is Berna dagelijks in de tuin actief. Ze heeft haar hele leven staand en lopend werk gehad. Nu ze gepensioneerd is, wil ze er echt van genieten. Maar haar zere voeten gooiden behoorlijk roet in het eten. Ze zocht en vond hulp bij een podoloog van Podozorg. En daar is ze is nog steeds heel blij mee.

‘Heerlijk wandelen zonder klachten en dat alleen maar door een paar sokken!’

Berna kwam bij de (register) podoloog met zere voorvoeten. Ze kon niet meer wandelen zonder zere voeten te krijgen. Ook haar tenen en teentoppen deden bij een wat langere wandeling erg zeer. Ze loopt en wandelt op goede schoenen en loopt vrijwel nooit in krappe schoenen. Dus daar kon het niet aan liggen. Staand werk? ‘Dat hoeft gelukkig niet meer!’, zegt Berna als ze in de praktijk is. Na een grondig voetonderzoek blijkt dat ze geen steunzolen nodig heeft maar waarschijnlijk al goed geholpen is met therapiesokken. Na een paar weken krijgen we van haar spontaan ‘een reclametekst die we op internet mogen zetten’. Ze schrijft: ‘Iedereen moet weten hoe goed dit werkt!’

‘Ik kan af en toe weer een elegant schoentje aan!’

‘Ik had zoveel pijn in mijn voorvoeten en tenen, was niet meer in staat om mijn twee hondjes uit te laten. Gelukkig kon ik bij mijn podoloog een nieuw soort sokken kopen en nu heb ik gewoonweg geen pijn meer bij het wandelen. Ik kan weer zonder pijn wandelen en mijn hondjes uitlaten.’ En ze voegt er nog lachend aan toe: ‘En het mooie is dat ze naast lekkere wandelsokken ook dunne sokjes in ballerinamodel hebben. Dus ik kan ook af en toe een elegant schoentje aan en mijn voetklachten verminderen, mooi toch!’

therapiesokken

Wat zijn nu eigenlijk therapeutische sokken?

Aan de buitenkant lijken het gewone sokken maar aan de binnenkant is een laagje gel verwerkt. En dat laagje gel geeft nu net het gewenste effect! Omdat het tegen de huid aanplakt, werkt het als een tweede huid. Hierdoor wordt de druk en wrijving van de schoen op de huid verminderd omdat de gel dit nu opvangt.

Bij direct huidcontact biedt de gellaag een aantal therapeutische voordelen. Naast bescherming, hydrateert en verzacht het de huid en biedt het bovendien ondersteuning bij het herstel. Het heeft dus ook een positief effect bij de behandeling tegen overtollig eelt op de hiel of op de bal van de voet. Een ideale oplossing als u bijvoorbeeld last heeft van hinderlijke kromme tenen die u iedere keer weer kapot loopt of die juist heel gevoelig zijn. Of heeft u misschien last van zo’n knok aan de zijkant van de voet bij een scheve grote teen? Voor beide klachten is er een simpele oplossing te vinden in een therapeutische sok met een gellaagje. Het gellaagje is namelijk exact geplaatst op de plek waar uw probleemzone zich bevindt. Er zijn sokken verkrijgbaar met een of meerdere probleemzones. Daarnaast bestaan er ook sokken met een gellaag onder de hele voetzool voor bijvoorbeeld voeten die bijzonder mager en kwetsbaar zijn.

Therapeutische sokken beschermen de huid op een innovatieve en comfortabele manier en zijn een uniek product in Nederland. Therapiesokken zijn nieuw in Nederland en worden inmiddels bij vrijwel alle Podozorg-vestigingen ingezet als therapie voor verschillende voetproblemen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse modellen, kleuren en diktes.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.